Sıkça Sorulan Sorular
Teslimat kaç günde gerçekleşir?
- Ürün siparişinin tamamlanmasını takiben 3 gün içinde teslim edilir.
- Ürün siparişinin tamamlanmasını takiben 3 gün içinde teslim edilir.
Yerden ürünlerinin organik sertifikası var mıdır?
- Yerden ürünleri, Organik Tarım Yönetmeliğine uygun olarak üretilerek ECO CERT tarafından denetlenmektedir ve Organik Tarım Sertifikasına sahiptir.
- Yerden ürünleri, Organik Tarım Yönetmeliğine uygun olarak üretilerek ECO CERT tarafından denetlenmektedir ve Organik Tarım Sertifikasına sahiptir.
Organik Bal nedir?
- Organik üretim şartlarına uygun coğrafyada üretilen, TC Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş sertifikasyon kuruluşları tarafından denetlenip sertifikalandırılan baldır.
- Organik üretim şartlarına uygun coğrafyada üretilen, TC Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş sertifikasyon kuruluşları tarafından denetlenip sertifikalandırılan baldır.
Konvansiyonel Bal ile Organik Bal arasındaki farklar nelerdir?
- Konvansiyonel bal üretiminde antibiyotik ve arı kovucu kimyasalların kullanılması olağan uygulamalardır. Organik bal üretiminde ise hiçbir ilaç ve kimyasal kullanılmaz.
- Konvansiyonel bal üretiminde antibiyotik ve arı kovucu kimyasalların kullanılması olağan uygulamalardır. Organik bal üretiminde ise hiçbir ilaç ve kimyasal kullanılmaz.
Teslimat kaç günde gerçekleşir?
- Ürün siparişinin tamamlanmasını takiben 3 gün içinde teslim edilir.
- Konvansiyonel bal üretiminde arılar doğal yollarla beslenmeye bırakılmaz, yapay olarak beslenme rejimine (polen ve benseri ikame maddelerle ve beyaz şeker şurubu ile beslenme vb.) tabi tutulurlar. Organik bal üretiminde arılar doğal yaşam döngüsü içinde tabii olarak beslenirler.
- Konvansiyonel bal üretiminde zirai ilaç kullanımı ve sunni döllenme gibi yollar kullanılması olağandır. Organik bal üretiminde bu yöntemler kullanılmaz.
- Ürün siparişinin tamamlanmasını takiben 3 gün içinde teslim edilir.
- Konvansiyonel bal üretiminde arılar doğal yollarla beslenmeye bırakılmaz, yapay olarak beslenme rejimine (polen ve benseri ikame maddelerle ve beyaz şeker şurubu ile beslenme vb.) tabi tutulurlar. Organik bal üretiminde arılar doğal yaşam döngüsü içinde tabii olarak beslenirler.
- Konvansiyonel bal üretiminde zirai ilaç kullanımı ve sunni döllenme gibi yollar kullanılması olağandır. Organik bal üretiminde bu yöntemler kullanılmaz.
Niçin bal tüketmeliyiz?
- Bal, içerdiği vitamin, mineral, aminoasit ve enzimler gibi pek çok yaşamsal madde ile bir şifa kaynağıdır. Bitki nektarlarından elde elde edildiği için bu bitkilerin şifa veren bir çok özelliğini taşımakla birlikte antioksidan maddeler içermektedir.
- Bal, içerdiği vitamin, mineral, aminoasit ve enzimler gibi pek çok yaşamsal madde ile bir şifa kaynağıdır. Bitki nektarlarından elde elde edildiği için bu bitkilerin şifa veren bir çok özelliğini taşımakla birlikte antioksidan maddeler içermektedir.
Bebeklerin beslenmesinde bal önerilir mi?
- 1 yaşın altında bebekler için bal kullanılmamalıdır.
- 1 yaşın altında bebekler için bal kullanılmamalıdır.
Bal nerede saklanır?
- Oda sıcaklığında parlak ışıktan uzakta saklanmalı ve 45 C den yüksek ısıdan korunmalıdır.
- Oda sıcaklığında parlak ışıktan uzakta saklanmalı ve 45 C den yüksek ısıdan korunmalıdır.
Balın kristalleşmesi doğal mıdır?
- Kristalize olan balın gerçek bal olmadığı yönünde yanlış bir algı bulunmaktadır. Bunun tam aksine gerçek bal kristalleşen baldır.
- Kristalize olan balın gerçek bal olmadığı yönünde yanlış bir algı bulunmaktadır. Bunun tam aksine gerçek bal kristalleşen baldır.
Balın kristalleşmesi (donması) halinde ne yapılmalıdır?
- Bal kavanozu ılık suda bir süre bekletildiğinde tekrar akışkan hale gelir.
- Bal kavanozu ılık suda bir süre bekletildiğinde tekrar akışkan hale gelir.